בעוד הכלכלות הגדולות בעולם ממשיכות להיאבק בהתפשטות נגיף הקורונה ועוברות מסגר לסגר, מפרסמת סין נתוני צמיחה מדהימים. הכלכלה שעתידה להפוך בשנים הקרובות לגדולה בעולם פרסמה לפני כעשרה ימים את נתוני הצמיחה שלה לרבעון האחרון של שנת 2020. סין רושמת צמיחה של 6.5% ברבעון ה-4 והיא תהיה היחידה שתסגור את שנת 2020 עם צמיחה חיובית של 2.3%.

אז איך היא עשתה זאת?
הסיבה הראשונה לכך היא העובדה שסין הצליחה לסכל את התפשטות הנגיף בשלב מוקדם, לפני שהנגיף עובר שינויים ומפתח עמידות לחיסונים לכשייצאו. חודשיים וחצי של סגר הרמטי הכולל בניית בתי חולים ארעיים במהירות בזק ובדיקות המוניות הצליחו למגר את הנגיף כמעט לחלוטין.
הסיבה השנייה היא העובדה שכלכלת סין נשענת על ייצוא. סין הייתה הראשונה להיכנס לסגר כבר בתחילת ינואר והיא גם הראשונה שיצאה ממנו. כאשר שאר מדינות העולם החלו לסגור עצמן באמצע מרץ הפעילות הכלכלית בסין כבר החלה להיפתח עם סבסוד ממשלתי. היצואנים הסינים ניצלו את המשבר העולמי והעיוותים הקשים בשרשראות האספקה והשתלטו על נתחי שוק אדירים של מתחרים זרים שפעילותם הופסקה. למרות הטלת המכסים של ממשל טראמפ, הייצוא מסין עלה במהלך 2020 ב-3.6%, כאשר ייצוא של מוצרים רפואיים (מסיכות, חליפות הגנה וכו') זינק בכ-40%.

לפני פרוץ משבר הקורונה צפי הכלכלנים והמאקרואיסטים היה כי סין תהפוך לכלכלה הגדולה בעולם בעוד עשר שנים. היום ההערכות מדברות על חמש שנים.



*אין באמור כדי להוות תחליף לייעוץ/שיווק השקעות/פנסיוני בידי בעל רישיון עפ"י דין המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. אין לראות באמור לעיל התחייבות של קבוצת אינפיניטי להשגת תשואה כלשהי. קבוצת אינפיניטי מחזיקה ו/או עשויה להחזיק ו/או למכור במסגרת פעילותה השוטפת, ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים של המדד הנסקר, והיא עשויה לקיים קשרים עסקיים נרחבים ומגוונים עם חברות במדד הנסקר, למועד פרסום זה ו/או במועדים אחרים, הכל כמפורט לעיל ובין היתר משום כך ולאור האמור לעיל עשוי להיות לקבוצת אינפיניטי ו/או נושאי המשרה שלה ו/או מנהליה ו/או עובדיה ו/או מי מטעמה עניין אישי בנכסים ו/או בחברות ו/או בניירות הערך המוזכרים בכתבה, לרבות חברות המנויות במדד הנסקר. אין בתשואות העבר כדי להבטיח תשואות דומות בעתיד. טלח.